Richtingaanwijzers wereldrecord 2022
Werden met heel veel liefde door de kinderen van de opvang Narrenschip gemaakt en daar willen ze ook centjes mee verdienen voor de asielhondjes 
Dus zullen deze geveild worden . En dan mogen de kindjes zelf een cheque schrijven voor de asielen . 

Mooi verwoord voor in blits door Elodie Foulon

Mensen bewust maken dat een hond geen wegwerpproduct is”
Op zondag 13 maart zullen in Westende heel wat pootjes te tellen zijn, want dan wordt daar hopelijk het wereldrecord van de meeste münsterländers samen verbroken. Deze opmerkelijke recordpoging is een initiatief van Nathalie Deryckere, zelf trotse eigenaar van vier viervoeters. Ze wil mensen bewust maken van het feit dat het in huis nemen van een (jacht)hond een beslissing is waar men erg goed over moet nadenken.
“Met dit initiatief willen we nog eens onder de aandacht brengen dat een hond meer is dan zomaar een dier”, legt de Brakelse Nathalie uit. “Het is een familielid en de trouwste vriend die je ooit in je leven zal hebben. Maar honden, en zeker jachthonden zoals münsterländers, hebben heel veel energie en moeten die kwijt door te lopen, te wandelen en te speuren in de natuur. Mensen zien honden nog veel te vaak als een wegwerpproduct. Er zijn zelfs mensen die willen shoppen in het asiel. Ze brengen er hun eigen hond naartoe om die te ruilen voor een andere. Gelukkig screenen de asielen de potentiële baasjes erg goed en laten ze zulk gedrag niet toe, maar toen ik hoorde dat zulke toestanden steeds vaker voorkomen, wilde ik echt duidelijk maken dat dit niet kan.”
“Daarnaast zitten veel asielen in hoge nood en door de coronacrisis is dit er enkel erger op geworden. Ze hebben niet enkel centjes nodig, maar ook een waslijst aan materiaal. Denk maar aan onderhoudsproducten en -materiaal, leibanden en halsbanden voor de honden, speelgoed, dekentjes en hondenvoer. Dus wil ik het wereldrecord op 13 maart combineren met een grote inzamelactie voor de asielen in nood. Er zullen ter plaatse donatiebakken staan waar iedereen die dat wil iets kan achterlaten.” En er is een steun actie: http://steunactie.be/actie/wereldrecord-met-365-mUnsterlAnders?id=6488 waar je een donatie kan doen .
Het opzet van de wereldrecordpoging van Nathalie is eenvoudig. Iedereen met – kleine of grote – münsterländers is op zondag 13 maart welkom aan Beachclub De Kwinte (Koning Ridderdijk 100) in Westende. Vergeet je vooraf niet in te schrijven op de website www.world-record-munsterlander.eu (daar vind je ook alle info). Het geld van de merchandise mokken, hoodys,t-shirts enz  wordt gebruikt om de asielen in nood te steunen. Tussen 12 en 13 uur wordt er verzameld aan De Kwinte en om 13.30 uur wordt een lange wandeling langs het strand gemaakt. Hier kan al een eerste wereldrecord gebroken worden als er meer dan 130 münsterländers samen wandelen.
Vanaf 15.00uur wordt wereldrecordpoging nummer twee voorbereid: zoveel mogelijk münsterländers samen krijgen op één foto. Het vorige wereldrecord klokte af op 361 viervoeters, dus Nathalie wil in Westende minstens 365 münsterländers verzamelen. “Tussendoor geven coaches en hondentrainers demonstraties voor honden en baasjes. Er is ook een leuke fotoboot waar je samen met het gezin en je viervoeter op de foto kan. Op 13 maart willen we iedereen onze passie tonen voor beide rassen münsterländers en hen laten merken dat een hond echt een deel van het gezin is”, besluit Nathalie enthousiast. Ben jij erbij? 

Elodie foulon schreef dit voor ons mooier kan het niet verwoord zijn

Asielen die wij steunen 

Roeselare,Tielt,Zwevegem

,wevelgem,Ninove ,Gent ....

Enkel asielen die propvol zitten en echt in nood!!

Asiles que nous soutenons

Roulers,Tielt,Zwevegem

,wevelgem,Ninove ,Gand ....

Seuls les refuges qui sont pleins à craquer et qui en ont vraiment besoin !!

Asyle, die wir unterstützen

Roeselare,Tielt,Zwevegem

,wevelgem,Ninove ,Gent ....

Nur Notunterkünfte die voll sind und wirklich in Not sind!!


Wilt u meer weten?

https://www.hondentoegelaten.be/events/wereldrecord-munsterlander/

Meerdere kranten en radio's steunen ons 

Dank aan radio 2 en Joe radio Ornelis en Anke 

Beluister ons gesprek op hun pagina 

Ons logo 

Werd ontworpen door de legendarische illustrator uit Brugge  en eigenaar van Hondguido 

Nick Vermeersch 

Nieuws

Je kan ons steunen door een gift te doen . 

Ook is er merchandise te koop voor ons evenement te sponseren .